Україна отримає військове обладнання на $4,5 млрд від Британії.

Україна отримає військове обладнання
Україна отримає військове обладнання

Україна отримала $4,5 млрд від Великої Британії на закупівлю військового обладнання

Від Великої Британії Україна отримала 3,5 млрд фунтів стерлінгів (приблизно $4,5 млрд) на покупку сучасного військового обладнання від британських виробників.

Для проведення зустрічей з урядом та промисловими представниками до України прибула Торгівельна місія з Великої Британії, у тому числі представники Міністерства оборони, Департаменту з питань бізнесу і торгівлі та оборонної асоціації ADS. Про це повідомляє Укрінформ.

Цей грант є продовженням угоди, підписаної попередньою липневою виручкою, згідно з якою Україна може використати 3,5 млрд фунтів стерлінгів (приблизно $4,5 млрд) на закупівлю сучасного військового обладнання від британських виробників.

"Підтримка Великої Британії для України є надійною. Зміцнюючи наші зв'язки з українською оборонною промисловістю, ми розширюємо власні можливості, одночасно підсилюючи можливості України. Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною і будемо надавати необхідну підтримку", - заявив міністр у справах Збройних сил Британії Люк Поллард.

Міністерство оборони вже уклало контракти з декількома британськими компаніями, зокрема з Thales, які будуть виробляти зенітні ракети, та Sheffield Forgemasters - на виготовлення стволів артилерійських гармат. Зазначається, що майбутні замовлення перебувають у процесі підготовки і будуть фінансуватися Україною за рахунок власних резервів та 3,5 млрд фунтів стерлінгів, які надаються Великою Британією в якості експортного фінансування.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua