Україна поскаржилась ООН на Росію через злам супутникових каналів.

Російській супутник заморозив український телеканал
Російській супутник заморозив український телеканал

Міжнародна спілка електрозв'язку, яка є спеціалізованою установою ООН в галузі глобального електрозв'язку, розглядає скарги від України та європейських країн на втручання російських супутників у роботу навігаційних служб та телеканалів. Про це повідомляє агентство Reuters.

Зазначається, що супутникові перешкоди заглушують сигнали GPS і можуть поставити під загрозу керування повітряним рухом. Це було заявлено Європейським Союзом у зверненні до Міжнародної спілки електрозв'язку в початку цього місяця. У деяких випадках атакувались дитячі телеканали, які транслювали жорстокі кадри війни в Україні.

Скарга України до органу ООН, створена 3 червня, містить 11 документованих випадків втручання, які вплинули на десятки українських телевізійних програм за останні три місяці. У заяві йдеться про прохання "вжити всіх можливих заходів для припинення втручання РФ".

Франція, Швеція і Люксембург також подали скарги зі звинуваченнями в "шкідливому втручанні" в їхніх супутникових мережах, але Міжнародна спілка електрозв'язку не вказала відповідального за це.

Нагадаємо, 28 березня була організована масштабна атака росіян на українські телеканали. В ефірі з'явилися пропагандисти Кремля. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Spravdi.

Як зазначає центр, були спроби заглушити ефіри телеканалів 1+1 media, які транслюють канали 1+1 Україна, 1+1 Марафон, Тет, "Плюсплюс", "Бігуді", 2+2, "Уніан" та інші.

Крім того, супутникові компанії Європи також постраждали від спроб втручання з боку Росії. Пропаганду, яка транслювалася російською, включали на дитячих каналах.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua