Україна протягом трьох місяців може бути без відключень світла: деталі.

Часовий лічильник електроенергії, який показує немає електрики
Часовий лічильник електроенергії, який показує немає електрики

Україна може пройти наступні декілька місяців без обмежень світла, зазначив Юрій Бойко. Це стало можливим завдяки погодним умовам та збільшенню електрогенерації в системі, що спричинилося зниженням температури. Наразі країна знаходиться у відносному енергобалансі, і якщо не буде зовнішніх впливів, то і наступні три місяці не повинні призвести до серйозних обмежень у енергопостачанні.

Сьогодні, 30 липня, не передбачається жодних обмежень у електропостачанні, тому не буде жодних відключень світла. Компанія ДТЕК планує, що до жовтня вони зможуть відновити до 60-70% втраченої генерації, спричиненої обстрілами навесні цього року.

Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький прогнозує, що відключення світла поступово зменшуватимуться протягом серпня-жовтня. Якщо не буде нових масштабних обстрілів, дефіцит електроенергії в українській енергосистемі буде зменшуватись.

Нацкомісія з регулювання енергетики планує внести зміни до формування тарифів на розподіл електрики з 2026 року. Вони мають намір ввести третій клас напруги замість двох, які існують наразі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua