Україна створила власну зброю для ударів углиб РФ, - Forbes.

Україна розробила бойову техніку для РФ
Україна розробила бойову техніку для РФ

Україна розробляє власні планеруючі бомби для захисту від російських атак і готується до удару у повітряній війні. Недавно з'явилося відео, на якому український бомбардувальник Су-24 несе прототип планеруючого боєприпасу (КАБ), що є важливим кроком у розробці нової зброї.

Про це повідомляє стаття Forbes.

У липні бригадний генерал ВПС Сергій Голубоцов заявив про розробку нового комплекту планерування та наведення, який дозволить перетворити радянські некеровані бомби на високоточні боєприпаси. Нова бомба, найімовірніше, оснащена GPS-наведенням і схожа на французьку Hammer, що вказує на можливе копіювання цієї зброї.

Українські ВПС задоволені дальністю та точністю боєприпасу Hammer, але їх не задовольняє обмежена кількість поставок. Франція обіцяє постачати лише 50 Hammer на місяць, що недостатньо для протидії близько 3000 російським КАБам, які окупанти розгортують щомісяця вздовж лінії фронту.

Згідно з виданням, нова зброя розширить асортимент українських боєприпасів, до якого вже входять крилаті ракети "Нептун", ракетний дрон "Паляниця" і безліч ударних безпілотників.

Створюючи власну високоточну зброю, Україна позбавляє себе повної залежності від союзників у ключових військових можливостях. Місцеве виробництво також дозволяє обійти обмеження щодо використання іноземних боєприпасів, зокрема заборони США на удари по цілях всередині Росії.

Проте ця ідея залишиться тільки ідеєю, поки ВПС не протестують нову бомбу повністю, а заводи не налагодять її виробництво. Українські ВПС вже озброїли декілька типів літаків американськими та французькими планеруючими бомбами, зокрема Су-24, Су-27 і МіГ-29. Усі ці бомбардувальники зможуть нести нову українську бомбу, що значно посилить можливості України у повітряній війні.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів про труднощі, з якими стикалася Україна через затримки в постачаннях зброї.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua