Україна в ОБСЄ: Потрібен дозвіл партнерів на застосування далекобійної зброї по території РФ.

ОБСЄ: Потрібен дозвіл партнерів на застосування далекобійної зброї
ОБСЄ: Потрібен дозвіл партнерів на застосування далекобійної зброї

Тимчасова виконувачка обов'язків постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Вікторія Кувшинникова наголосила, що для зупинення російського терору проти мирного населення України необхідне рішення західних партнерів щодо дозволу на застосування далекобійної зброї на території РФ.

"Володимир Путін готовий продовжувати тероризувати Україну, намагаючись перетворити її на територію, непридатну для життя. Допоки у нього є для цього ресурси. Сьогоднішній день (26 серпня - ред.) - не виняток. Рано вранці Росія вчинила чергову масовану атаку з використанням ракет та безпілотників. Це була одна з найбільших атак - комбінований удар, в якому було задіяно понад сотню ракет різних типів і близько сотні "Шахедів", - зазначила Кувшинникова у своєму виступі.

За словами дипломатки, під ударом опинилися 15 областей України, і є жертви серед мирних жителів.

Кувшинникова зазначила, що основною ціллю атак була критична інфраструктура, яка забезпечує електроенергію, тепло та базові послуги населенню. З початку вторгнення Росії було застосовано близько 9 600 ракет та 14 тис. безпілотників.

Крім ракет та безпілотників, на Україну щодня падає близько 45 тис. артилерійських снарядів, а на цивільне населення та інфраструктуру щомісяця скидається 3200-3500 керованих авіабомб.

"Для зупинки російської армії, припинення терору проти мирного населення та порятунку життів людей необхідно прийняти рішення про застосування далекобійних засобів проти військових цілей на території РФ, зокрема місць зосередження російських військ і техніки, військових баз, аеродромів, об'єктів матеріально-технічного забезпечення та інших військових об'єктів", - підкреслила Кувшинникова.

Джерело: Укрінформ


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua