Україна виконала ще два індикатори для Ukraine Facility.

Україна - індикатори Ukraine Facility
Україна - індикатори Ukraine Facility

Кабінет Міністрів ухвалив Стратегію демографічного розвитку до 2040 року

Кабінет Міністрів України прийняв рішення про затвердження Стратегії демографічного розвитку до 2040 року. Також було підписане технічне завдання на розробку інформаційної системи, яка забезпечить виконання функцій НКРЕКП - Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Ці два кроки є частиною Плану України з реалізації ініціативи Європейського Союзу Ukraine Facility. Вони спрямовані на покращення ринку праці та рівня життя українців, а також на проведення реформи електроенергетики в межах інтеграції України до енергетичного ринку ЄС. Про це повідомляє Урядовий портал.

"Ще 2 важливі індикатори Плану України в рамках Ukraine Facility прийняті цього тижня. Вони націлені на покращення ситуації в пріоритетних для держави галузях: енергетичній та людського капіталу. Тож я вдячний урядовцям та НКРЕКП за роботу. Мінекономіки як національний координатор виконання Плану надає підтримку відповідальним органам влади та продовжить забезпечувати реалізацію Ukraine Facility", - зазначив перший заступник міністра економіки України Олексій Соболев.

Стратегія демографічного розвитку України до 2040 року включає конкретні заходи для вирішення проблем у сфері людського капіталу:

  • покращення ситуації з народжуваністю;
  • зниження рівня передчасної смертності;
  • боротьба з негативними міграційними тенденціями, зокрема поверненням українців з-за кордону;
  • активізація громадян на ринку праці;
  • сприяння довголіттю;
  • створення передумов для покращення демографічної ситуації шляхом розвитку інфраструктури та забезпечення безпеки.

Технічне завдання на розробку інформаційної системи для НКРЕКП дозволить об'єднати системи операторів ринку, платформи інсайдерської інформації та адміністраторів передачі даних, а також виявляти зловживання.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua