Україна втратить мільйони людей: що насправді означав би "мир" на російських умовах.

Україна втрачає населення через війну
Україна втрачає населення через війну

Україна, яка прагне миру за своїми умовами, виявляється у складній ситуації, оскільки Росія хоче забезпечити мир на своїх умовах, які не враховують інтереси України.

Ветеран армії США та письменник Адріан Боненбергер, який поділився своїми думками у статті для видання The Hill, розглядає соціальну структуру тих, хто не безпосередньо залучений до конфлікту, і підкреслює наявність двох таборів - проросійського та проукраїнського.

"Російське нав'язування 'миру' Україні через дипломатію матиме два головні наслідки. По-перше, близько 4 мільйонів українців біженців, які перебувають у Європі та США, залишаться там, замість повертатися до своєї беззахисної країни. По-друге, масовий відтік українців з України, включаючи військових, політиків, журналістів та інших, які працювали на благо незалежної України та її свободи. Є ймовірність, що значна кількість людей також виїхала б. Їхнє місце придбали б лише найпатріотичніші та найбезстрашніші українці, які залишилися в Україні без захисту. Іншими словами, мир за умовами Росії призведе до того, що приблизно 8-12 мільйонів українців залишаться в Європі та США або тікатимуть туди, не маючи надії на повернення", - наголосив Боненбергер.

За його словами, демократичний тандем Камали Гарріс та Тіма Волза не мають життєздатного плану підтримки України в обороні, який би подолав Росію та забезпечив відповідальність за її вторгнення. Він також зауважує, що республіканська пара не має плану, який дозволить завершити війну, не вимагаючи втрати життів мільйонів людей чи дестабілізувавши Європу та США.

"Легше сказати 'це не наша проблема', але навіть якщо ви так говорите, додавання 1% до населення Європи та США протягом місяця або свідчення геноциду українців все одно впливатиме на нас. Ті, хто хоче миру на умовах Росії, повинні пояснити, як це реально можливо, крім простих слів. Для 70% американців, які підтримують мир за умовами України, важливо почути плани Гарріс та Волза з цього питання", - підкреслив він.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua