Україна вже наступного року отримає мільярди гривень від оренди держземлі - міністр.

Гроші на оренду держземлі в Україні
Гроші на оренду держземлі в Україні

Україна отримає мільярди гривень від оренди державних земель

Міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль заявив, що Україна отримає кілька мільярдів гривень від оренди державних земель завдяки програмі "Земельний банк", яка буде запроваджена наступного року. Це значно сприятиме розвитку економіки країни.

Державна земля залишається у власності держави і принесе дохід. Відповідно до розрахунків Коваля, Україна отримає декілька мільярдів гривень від оренди державних земель вже наступного року. Проте без активної участі бізнесу, малого та інших підприємців це буде неможливо. Міністр підкреслив необхідність переходу від агрокраїни до аграрно-індустріального статусу.

За проєктом "Земельний банк" українським аграріям буде надана можливість законно користуватись державною землею. Це буде перший раз за останні 30 років. Проєкт дозволить суборендувати державну землю на 14 років для вирощування однорічних насаджень і на 25 років для культур, які потребують більш тривалого періоду.

Важливо зазначити, що це дозволить аграріям планувати на довгу перспективу і буде корисним для економіки країни. Орендарі будуть дбайливо ставитись до землі й збагачувати її органікою й іншими методами. Площа ділянок для оренди буде варіюватись від 1 до 3969 гектарів.

Коваль анонсував також наступні етапи програми "Земельний банк" - "Земельний банк 1" та "Земельний банк 2", а також повну автоматизацію процесів. Міністр вважає, що необхідно усунути людський фактор з земельних відносин, щоб вони були прозорими й зрозумілими, як програми дії.

Джерело: Укрінформ

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua