Україна зайняла більше територій, ніж за контрнаступ у 2023 році: The Telegraph про бої на Курщині.

Опустошені поля після бойових дій
Опустошені поля після бойових дій

Упродовж менше ніж за 48 годин Україна змогла контролювати більшу територію, ніж під час контрнаступу влітку 2023 року. Про це повідомляє видання The Telegraph.

За даними The Telegraph, наступ у Курськ показує, що Росія не дістала на уроки з захоплення Ростова ПВК "Вагнером" під час заколоту в червні 2023 року.

Стаття також зазначає, що Росія не відреагувала суттєво на наступ, хоча Україні загрожувала не лише знищення, а й використання тактичної ядерної зброї. Це занепокоїло президента Росії Володимира Путіна, особливо з прильотом літаків F-16 на передову.

За даними Міноборони РФ, українська армія увійшла на територію Курської області близько восьмої ранку 6 серпня. До вечора 7 серпня Збройні Сили України взяли під контроль щонайменше 11 населених пунктів у Курську, а також газовимірювальну станцію "Суджа", яка забезпечує половину постачання газу в Європу зі сторони "Газпрому". Це призвело до зростання цін на газ на світовому ринку.

Російські ЗМІ повідомляли про швидке продвиження Збройних Сил України в Курській області, тоді як українська сторона мовчала. Російські пропагандисти також заявляють, що українські сили захопили кілька населених пунктів в Суджанському районі Курської області.

Російські пропагандисти визнають, що ситуація в Курській області складна, українські сили активно наступають і проводять військову операцію на території РФ. Міноборони Росії також визнає, що в Курській області тривають бої з підрозділами Збройних Сил України.

Наразі офіційна інформація про захоплення територій Україною не підтверджена. Однак можна сказати, що це може стати найбільшою наземною операцією на території Росії.

Крім того, стало відомо, що глава російського генштабу Валерій Герасимов знав про наступ ЗСУ на Курську область за два тижні. Проте він не повідомив про це президента РФ Володимира Путіна.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua