Україна запровадила нові вікові ліміти для водіїв: хто не зможе сісти за кермо.

Обмеження водіїв за віком в Україні
Обмеження водіїв за віком в Україні

Україна має правила щодо віку для керування різними видами транспорту, які є важливими для забезпечення безпеки на дорогах.

Головний сервісний центр МВС підкреслює, що ці обмеження сприяють зниженню числа аварій та забезпеченню безпеки всім учасникам дорожнього руху, що практикується в багатьох країнах.

З 16 років можна отримати права на мотоцикл та скутер (категорія "А" та "А1"), але іспит з теорії можна здати лише з 18 років, хоча дозволяється раніше розпочати навчання.

З 18 років відкриваються більше можливостей, можна водити легкові автомобілі (категорія "В"), невеликі вантажівки до 7,5 тонн (категорія "С") та квадроцикли.

З 19 років дозволено керувати автомобілями з важкими причепами, це стосується легкових автомобілів з причепом більше 750 кг (категорія "ВЕ") та вантажних автомобілів з причепом (категорія "СЕ").

Для водіння автобусів та маршруток потрібно досягнути 21 року. Це категорія "D" для такого виду транспорту, де перевозиться понад 8 пасажирів.

Ці правила гарантують, що за кермом будуть дорослі та відповідальні водії, які краще справляються зі складними ситуаціями на дорозі.

Також варто зазначити, що українцям нагадують про штрафи за керування автомобілем у стані сп'яніння.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua