Україна здобула друге «золото» на Паралімпіаді-2024.

Україна на Паралімпіаді-2024
Україна на Паралімпіаді-2024

Українська легкоатлетка Оксана Зубковська стала золотою медалісткою на Паралімпійських іграх у Парижі. Про це повідомив Національний паралімпійський комітет України на своїй сторінці у фейсбуці.

Оксана Зубковська виявила найкращі результати у стрибках в довжину і зайняла почесне місце на п'єдесталі Паралімпійських ігор. Вона уже п'ятий раз поспіль стала чемпіонкою Паралімпіад. Українка показала результат у 5,78 метрів. Варто зазначити, що її рекорд світу та Паралімпійських ігор - 6,60 метрів, який був встановлений у Лондоні у 2012 році.

Це вже друга золота медаль для України на Паралімпійських іграх-2024. Загалом, ця медаль стала двадцятьою в загальному медальному заліку.

Україна вже має дві золоті, дев'ять срібних і дев'ять бронзових медалей за неповні чотири змагальних дні на Іграх-2024 в Парижі.

Нагадаємо, що росіяни своєю поведінкою привели українських спортсменів до провокацій на Паралімпіаді в Парижі.

Як повідомлялося, 30 серпня плавець Олександр Комаров здобув золото в плаванні на дистанції 100 метрів вільним стилем у класі S5 на Паралімпійських іграх. 29 серпня український плавець також здобув бронзу на дистанції 200 метрів вільним стилем.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua