Українцям показали різницю цін на салатні овочі на ринках та в супермаркетах.

Різниця цін на овочі на ринках та в супермаркетах
Різниця цін на овочі на ринках та в супермаркетах

Протягом літнього сезону ціни на овочі залишалися високими через негативні погодні умови.

Портал "Хвиля" провів дослідження, яке показало різницю у вартості огірків, помідорів та перцю на ринках і в супермаркетах.

Помідори

На ринку Шувар червоні помідори середньо коштують 35,00 грн. за кг, тоді як у супермаркетах ціна начебтоїніша становить 78,96 грн. за кг. Це свідчить про значну різницю в ціні, причому у супермаркетах ціна більше ніж удвічі вища.

Ціна на помідори вершка на ринку Шувар складає середньо 52,50 грн. за кг. У супермаркетах вона становить 68,90 грн. за кг, що приблизно на 31% вище.

Огірки

Довгі огірки на Шуварі коштують середньо 55,00 грн. за кг. Найближча ціна в супермаркетах - 54,99 грн. за кг у мережі магазинів Novus.

Перець

Жовтий болгарський перець на Шуварі коштує середньо 65,00 грн. за кг. У супермаркетах ціна на "болгарський жовтий" перець становить середньо 125,93 грн. за кг, що майже вдвічі вище за ринкову ціну.

Загалом, ціни на ринку Шувар зазвичай нижчі, ніж в супермаркетах на багато продуктів, іноді значно. Однак різниця у цінах залежить від продукту, і в деяких випадках (на прикладі довгих огірків) ціни дуже подібні. Також слід зазначити, що на ринку Шувар часто представлені оптові ціни.

Раніше показали ціни на рибу та морепродукти у супермаркетах та на ринку.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua