Українцям у Німеччині можуть урізати виплати: кого торкнеться.

Німці у Німеччині обмежують виплати українцям
Німці у Німеччині обмежують виплати українцям

Українським біженцям у Німеччині розповіли про умови отримання грошової допомоги

Багато українців змушені шукати притулку у Німеччині через війну в Україні. Існує можливість отримання фінансової допомоги для українських біженців через центри зайнятості. Однак, для отримання такої допомоги необхідно дотримуватись певних умов.

У випадку відмови від інтеграційних курсів, запропонованої роботи або семінарів з працевлаштування, суму грошової допомоги можуть скоротити на різну кількість місяців. Зменшення виплат може становити від 10% до 30%.

Центр зайнятості також може зменшити виплати у випадках пропуску призначеного прийому, безпричинного звільнення з роботи або надання неправдивої інформації про майно та доходи. У таких ситуаціях можуть бути накладені штрафи або навіть ув'язнення.

Розмір грошової допомоги залежить від статусу та складу сім'ї. Наприклад, сім'я, яка складається з матері та двох дітей, отримує 1424 євро на місяць. Крім того, центр зайнятості надає додаткову суму на оренду житла. У 2024 році грошову допомогу отримали 707,8 тисяч українців. Відомо, що Австрія також спростила процедуру працевлаштування для українців.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua