Українцям відповіли, що робити, якщо висновок ВЛК не відображається у "Резерв+".

Перекрита ділянка дороги з червоною стрілкою
Перекрита ділянка дороги з червоною стрілкою

Військовий облік у додатку "Резерв+" може бути дійсним лише з наявністю QR-коду, але не обов'язково містити всі необхідні дані. Про це заявила офіцер сектору мобілізаційно-оборонної роботи Київського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Лариса Козак у інтерв'ю Главреду.

Згідно з постановою КМУ №560, якщо під час перевірки виявили відсутність військово-облікового документа або невідповідність даних, особу сповіщають або приводять до найближчого ТЦК.

Навіть за наявності QR-коду відсутність інформації про проходження медичної комісії може призвести до приведення особи до ТЦК. Проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) є обов'язковим, і його невиконання може мати адміністративні наслідки.

Якщо людина оновила дані через "Резерв+" і отримала друкований військово-обліковий документ з QR-кодом, але не має документів ВЛК або іншої необхідної інформації, вона ризикує бути приведеною до ТЦК під час перевірки. Перевіряються не тільки військово-облікові документи, а й дотримання інших вимог військового обліку та відповідність даних, що містяться у ТЦК та документі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua