Українці можуть не платити за комуналку: названі категорії "щасливчиків".

Щасливчики, які не платять за комуналку
Щасливчики, які не платять за комуналку

Хто має право на пільги за комунальні послуги в Україні?

У Пенсійному фонді України повідомили, кому надаються пільги за комунальні послуги в Україні. Про це інформує прес-служба ПФУ.

Люди, які мають пенсію та раніше працювали у певних професіях на селі і живуть там же, можуть отримати 100% знижку на комунальні послуги, придбання палива та газу.

Серед тих, хто має право на пільги, є вчителі, медичні працівники, працівники у сфері захисту рослин, працівники музеїв та бібліотек, а також працівники культурних та навчальних закладів у сфері культури.

Для отримання пільги необхідно мати працевлаштування на відповідній посаді не менше трьох років та працювати на посадах, які дають право на пільгу перед виходом на пенсію.

Проте, на 100% знижку можуть розраховувати лише ті, у кого середньомісячний дохід сім'ї за останні шість місяців на одну людину не перевищує встановлену величину доходу, що дає право на соціальну пільгу. В 2024 році цей розмір становить 4240 гривень.

Пільга надається протягом 12 місяців з місяця звернення до ПФУ, але не більше кінця календарного року.

Для отримання пільги потрібно подати заяву до ПФУ особисто або онлайн, а також надати довідку про право на пільгу, яку можна отримати від відділу освіти, охорони здоров'я, культури або адміністрації установи, де працював або жив людина.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua