Українці можуть отримати кредит під 0% для закупівлі енергоустаткування: умови.

Кредит під 0% на енергоустаткування
Кредит під 0% на енергоустаткування

Українці тепер можуть отримати кредит під 0% на покупку сонячної або вітрової електростанції разом з системами зберігання електроенергії. Цю інформацію повідомляє прес-служба Міненерго.

Держава повністю компенсує відсоткову ставку за кредитом на обладнання. Фінансову підтримку надають фізичним особам, які встановлюють електрогенеруючі системи в своїх будинках для виробництва альтернативної електроенергії. Пропонуються такі умови: кредит під 0%, строк погашення - 10 років, сума кредиту - до 480 тисяч гривень.

Отримання кредиту

Для отримання кредиту потрібно звернутися до одного з банків-партнерів програми:

  • АТ КБ "ПРИВАТБАНК"
  • АО "Ощадбанк"
  • ОБ "УКРГАЗБАНК"
  • АТ "СЕМС БАНК"
  • АТ "КБ "ГЛОБУС"

Кількість банків-партнерів збільшуватиметься завдяки співпраці з Фондом розвитку підприємництва.

Необхідні документи

Для отримання кредиту потрібні наступні документи: паспорт громадянина України, ідентифікаційний код, довідка про доходи, документи на обладнання, яке плануєте придбати.

Використання електростанцій

Після отримання кредиту та покупки обладнання потрібно ввести систему в експлуатацію. Компенсація до 0% річних починається з моменту запуску системи. Електростанцію можна використовувати для власних потреб або продажу надлишків електроенергії. Це можна зробити шляхом укладення договору з універсальним постачальником послуг (ПВП).

Погашення кредиту

За певних умов щомісячні платежі за кредит не перевищують 4 тисяч гривень. Після погашення кредиту люди отримують безкоштовну електроенергію протягом 20 років.

"Встановлення сонячних і вітрових електростанцій з системами зберігання підвищить вашу енергетичну незалежність і сприятиме енергетичній безпеці України!" - наголошує Міненерго.

Нагадаємо, що українцям доведеться "ділитися" грошима від продажу квартир.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua