Українці в Ірландії отримають нове житло: уряд країни оприлюднив план.

Українці отримують нове житло
Українці отримують нове житло

Уряд Ірландії запланував розміщення українських біженців у модульних будинках, які мають збиратися приватними забудовниками. Це - перший крок до того, щоб переселити українців з готелів у постійне житло. Житлові комплекси будуть розташовані поряд з місцевою інфраструктурою.

Уряд розглядає можливість будівництва модульних будинків, які зможуть прийняти до 200 осіб. Це допоможе переселенню біженців з готелів і пансіонатів у довготривале житло.

Департамент інтеграції повідомив про нестачу місць для розміщення заявників на міжнародний захист. Тимчасово будуть виділені намети та спальні мішки всім, хто потребує житла.

Уряд також пропонує приватним забудовникам взяти на себе відповідальність за експлуатацію та управління модульними будинками. Вони отримуватимуть оплату від держави за свою роботу.

Офіс громадських робіт розглядає можливість будівництва модульних будинків. Вартість будівництва квартири з двома спальнями становить близько 165 тисяч євро.

Таким чином, уряд Ірландії працює над забезпеченням прийому та розміщенням українських біженців у модульних будинках, щоб вирішити проблему нестачі житла в країні.

Джерело: https://www.businesspost.ie/migration-refugeesgovernment-ukraine-set-scheme-house-ukrainian-refugees-462723


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua