Українці зможуть отримати онлайн-відстрочку у "Резерв+": кого торкнеться.

Онлайн-відстрочка у
Онлайн-відстрочка у "Резерв+" для українців

У додатку "Резерв+" з'явиться можливість онлайн-відстрочки для студентів та багатодітних батьків, повідомила заступник міністра оборони України Катерина Черногоренко.

Окрім цього, у 2024 році у додатку плануються введення нових функцій, таких як електронний напрямок на військово-лікарську комісію (ВЛК), онлайн-навчання та онлайн-рекрутинг.

Процес онлайн-рекрутингу в Резерв+ буде дуже простим та швидким, абояж мобілізуватися або укласти контракт. Це вже готовий процес, який найближчим часом буде запущено, зазначила Черногоренко.

"Ми плануємо реалізувати онлайн-рекрутинг у кілька кліків. Щоб наші громадяни могли дуже швидко мобілізуватися, або підписати контракт. Ми вже пропрацювали перший повний процес, повністю готовий. І проводимо роботу з командою розробки, щоб якнайшвидше реалізувати це в Резерв+", - розповіла вона.

Також планується впровадження цифрового спрямування для ВЛК через додаток "Резерв+". За словами Черногоренко, ця функція стане доступною до кінця 2024 року і дозволить проходити ВЛК без відвідування територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

"Завдяки цьому люди, які планово проходять ВЛК, а також ті, хто мають перевірити свою обмежену придатність у певний період, зможуть скористатися безпосередньо цією функцією", - підкреслила вона.

У додатку "Резерв+" також з'явиться онлайн-відстрочка. Цю функцію буде реалізовано за допомогою інтеграції з іншими реєстрами. Перші оновлення стосуватимуться студентів денної форми навчання та багатодітних батьків.

"Ми плануємо зробити проактивну відстрочку для цих громадян, щоб не змушувати їх стояти в чергах. Інформація з відповідних реєстрів буде автоматично відображатися в Резерв+. Зараз ми працюємо над реалізацією цього оновлення і плануємо його випустити найближчим часом", - додала Черногоренко.

Нагадаємо, що в Україні введено нове правило для чоловіків призовного віку.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua