Українців попередили: потрібно терміново евакуюватись.

Евакуація українців з небезпечного місця
Евакуація українців з небезпечного місця

Мирноград в епіцентрі конфлікту

У зв'язку з наближенням лінії фронту ситуація у Мирнограді Донецької області стає все більш напруженою. Заступник голови Мирноградської військової адміністрації, Тетяна Ситник, повідомила, що два мікрорайони – "5/6" та "Західний" – закрили на в'їзд через підвищену небезпеку. Мешканці з цих районів, які залишилися без електропостачання, можуть тільки евакуюватись.

Загальними зусиллями місцевої влади, поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій, відбувається евакуація сімей з дітьми з небезпечних зон. Для максимальної безпеки, евакуація проводиться організованими колонами. Однак деякі мешканці, зокрема з віддаленого мікрорайону "Новатор", не бажають залишати свої оселі, сподіваючись на те, що зможуть пережити бойові дії, переховавшись у підвалах.

Наразі, у Мирнограді залишаються 493 дитини. Щодня евакуюється близько 50 сімей, які мають близько 120 дітей. Проте, деякі батьки намагаються приховувати своїх дітей від евакуації, що ускладнює роботу влади.

Міська влада також розпочала евакуацію установ. Вже припинили роботу Центру надання адміністративних послуг, відділення пенсійного фонду та банки. З 26 серпня, у зв'язку зі збільшенням бойових дій, будуть припинені продажі продуктів у місті.

З 19 серпня, через посилення бойових дій та наближення лінії фронту до менш ніж 5 кілометрів від міста, у Мирнограді введено комендантську годину. Мешканці просяться евакуюватись, оскільки час на це є обмежений.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua