Українська делегація візьме участь у Саміті майбутнього та в дебатах високого рівня у штаб-квартирі ООН.

Українська делегація на Саміті ООН
Українська делегація на Саміті ООН

Зеленський візьме участь у Саміті майбутнього в Нью-Йорку

Президент України Володимир Зеленський разом з делегацією України візьмуть участь у Саміті майбутнього, який відбудеться у Нью-Йорку 22-23 вересня. Також вони візьмуть участь в щорічних дебатах високого рівня, які відбудуться 25 вересня.

У рамках саміту будуть обговорено Пакт майбутнього, який має розділи про сталий розвиток і фінансування розвитку; міжнародний мир і безпеку; науку, технології, інновації та цифрове співробітництво; молодь і майбутні покоління; трансформацію глобального управління.

Участь у заході візьмуть представники майже всіх країн світу, зокрема глави держав, урядів, міністри та представники міжнародних організацій.

Саміт буде присвячено проблемам, пов'язаним зі зміною клімату, бідністю, нерівністю, конфліктами та глобальною кризою в галузі охорони здоров'я. Результатом саміту стане Пакт про майбутнє, спрямований на зміцнення глобального співробітництва та адаптацію до поточних викликів.

У документі зазначається, що сторони висловлюють стурбованість "загрозами міжнародному миру і безпеці, зокрема порушеннями принципів Статуту та ризиком ядерної війни".

Нагадаємо, розпочалась 79-а сесія Генеральної Асамблеї ООН, у рамках якої відбудуться дебати високого рівня з участю глав держав та урядів, включаючи Україну, на тему "Нікого не залишити осторонь: спільні дії в ім'я миру, сталого розвитку та людської гідності для нинішнього і майбутніх поколінь".

Джерело: Укрінформ


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua