Українська операція в Курській області може обернутися катастрофою – The New York Times.

Українська військова операція в Курській області!
Українська військова операція в Курській області!

ЗСУ спровадили шокуючу операцію в Курській області, намагаючись приголомшити росіян і змінити хід війни. Попередні спроби вивести росіян з українських територій не дали результату, так само як повітряні атаки та обмежені рейди на Росію. ЗСУ сподіваються, що ця нова стратегія може принести перемогу або хоча б на кілька днів змусити росіян почуватися добре. Про це заявив Ерік Шмітт, який відповідає за тему національної безпеки США.

«Це спроба хоч якось шокувати Росію. Це може дати Україні перемогу або принаймні змусити їх почуватися добре на кілька днів. Чи змінює це більший розрахунок на полі бою? Це ще належить побачити», - заявив Шмітт.

The New York Times перераховує потенційні плюси операції в Курській області:

  • Якщо Росія зміцнить свої війська вдома, українським військовим буде легше відновити контроль над своєю землею.
  • Останніми часами українці втратили моральний дух через відсутність значних успіхів на полі бою. Удар по Росії може знову змobilizować українців і відновити їхню віру у перемогу.
  • Видимі успіхи України можуть переконати западних союзників, що вони не марно надають військову допомогу.
  • Розгром росіян на їхній території свідчить про те, що всі «червоні лінії» та «ризики ескалації» - це міф. Це може переконати союзників скасувати обмеження та встановити посилену зброю проти РФ.
  • Здобутки в Курській області можуть бути використані як монета в мирних переговорах, але для цього необхідно утримати захоплену територію.

Аналітики залишаються скептичними стосовно успішності операції в Курській області через наявність великих резервів у Росії для втручання в нову кризу без виведення військ з України. Також, втративши ресурси на Курській області, Україна може зіткнутися зі складнішими проблемами на Донбасі.

«Це величезна авантюра з боку українців», - заявив Шмітт.

За інформацією тимчасово виконуючого обов'язків губернатора Курської області Олексія Смирнова, від початку бойових дій росіяни втратили контроль над 28 населеними пунктами, аналітична фірма DeepState вважає, що українським вдалося звільнити близько 44 населених пункти. Статус ще 10 населених пунктів залишається невідомим.

Російський генерал-лейтенант Андрій Гурулєв звинуватив російських військових у провалі оборони Курської області через недостатню підготовку і погане забезпечення оборони.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua