Українські студенти можуть отримати стипендії у Чехії: куди звертатися.

Українські студенти отримують стипендії в Чехії
Українські студенти отримують стипендії в Чехії

Студентам України у Чехії нададуть стипендії

Українські студенти матимуть можливість отримувати стипендії у Чехії. За інформацією Міністерства освіти, молоді та фізичного виховання Чеської Республіки, українцям виділено 20 місць на навчання у чеських університетах. Для реєстрації необхідно пройти процедуру до 30 вересня.

Українці у Чехії / Фото: GettyImagеs

Студенти матимуть змогу отримувати стипендії у таких галузях: технічні спеціальності, математика та статистика, комп'ютерна наука, кібербезпека, економіка та фінанси, хімія, сільське господарство та екологія. Стипендія буде покривати навчання, а також витрати, пов'язані з перебуванням та навчанням в Чехії.

Наразі студенти магістратури отримують стипендію у розмірі 16 000 чеських крон на місяць, а докторанти - 17 000 чеських крон на місяць. Витрати на проживання, харчування та транспорт будуть покриватися за рахунок стипендії.

Реєстрацію для отримання стипендії можна здійснити онлайн до 30 вересня 2024 року. Звернутися за допомогою можна за адресою: [email protected]. Інші способи подачі заявок не приймаються.

Важливо зазначити, що стипендія не гарантує можливості виїзду за кордон для військовозобов'язаних громадян України. Крім того, однією з ініціатив Чехії є створення легіону з українських добровольців.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua