Українські винищувачі F-16 отримали системи раннього попередження про ракетний напад - ЗМІ.

Українські винищувачі F-16
Українські винищувачі F-16

Українські винищувачі отримали систему раннього попередження

Українські винищувачі F-16 отримали пілони Terma PIDS+ з системою раннього попередження про ракетний напад. Цю інформацію можна підтвердити з відео, що з'явилося на офіційному каналі президента України у Телеграм, повідомляє Мілітарний.

Системи, розроблені та вироблені датською компанією Terma, були встановлені на винищувачі всіх країн-учасників Європейських повітряних сил (EPAF). У 2018 році Данія, Норвегія, Нідерланди та Бельгія замовили системи раннього попередження Terma PIDS+ з системою попередження про ракетний напад Hensoldt AAR-60(V)2 (MWS) для своїх винищувачів F-16. Усі ці країни повинні були передати Україні ці винищувачі, тому не відомо точно, з якої країни походить показаний на відео літак.

Важливість системи раннього попередження

Система раннього попередження є важливим удосконаленням для винищувачів F-16, оскільки дає змогу виявити атакуючі ракети на ранній стадії та затримати їх.

Система складається з шести датчиків і одного комп'ютера. Три датчики встановлені на кожному з двох пілонів, що забезпечує майже повне покриття навколо винищувача. Комп'ютер розташований у правому пілоні. Модуль Hensoldt AAR-60(V)2 передає інформацію про загрозу в систему керування протидії Terma ALQ-213, яка знаходиться у кабіні пілота.

ALQ-213 вибирає найефективніший спосіб відстрілу теплових пасток з модуля Flare-Up, що розташований на пілоні PIDS+. Відстріл пасток відбувається під таким кутом, щоб вони стріляли по діагоналі вниз, щоб не вдарити ракету, що знаходиться на кінцівці крила винищувача.

Поставка комплексів для F-16 від Terma

Наразі компанія Terma постачає комплекти Flare-Up для літаків F-16 Авіації Національної гвардії США. У той же час, Повітряні сили США у 2020 році закупили ізраїльські комплекси.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua