Українські журналісти вперше приїхали в Курську область: репортаж.

Наставник знімає репортаж в Курській області
Наставник знімає репортаж в Курській області

Українські журналісти вперше відвідали Суджу в Курській області після приходу ЗСУ. Вони спілкувались з місцевими жителями і показали ситуацію в російському регіоні. Репортаж з Суджі показав ТСН.

За словами журналістів, у Суджі залишилося близько 100 осіб. Крім дорослих, там є й діти. Українські захисники зняли російський прапор з однієї з адмінбудівель у Суджі, розташованій приблизно за 10 км від кордону з Сумською областю.

Також на в'їзді до міста залишилася спалена колона техніки армії РФ, що має російські номерні знаки та специфічні позначки ворога. Бойові машини їхали у бік українського кордону.

Саме місто Суджа не сильно постраждало. Більшість пошкоджень від авіабомб, які кидають самі ж росіяни. У підвалах будинків перебувають люди. Зараз українські військові беруть їх під свою опіку. Зокрема, привезли їм гуманітарну допомогу.

Місцеві жителі, які залишилися в місті, скаржаться, що їх не просто не вивезли, їм навіть не повідомляли про евакуацію. Деякі з них вже тиждень перебувають у підвалах, звідки майже неможливо вийти через авіабомби. У людей залишилося критично мало їжі. При цьому місцеві жителі дякують ЗСУ за допомогу.

Інший заголовок

Як повідомлялося, за минулу добу українські війська продовжили просування на Курському напрямку від 1 до 3 км. Також стало відомо, що винищувач Повітряних сил ЗСУ вперше вдарив по позиціях росіян у Курській області. Український Су-27 атакував командний пункт росіян у селищі Тьоткіне за кілька кілометрів на північ від лінії фронту.

Ще один заголовок

До слова, Росія почала виводити частину своїх військ з території України у відповідь на вторгнення українських сил до Курської області. Зокрема, країни заходу поступово позбуваються страху перед російським диктатором Володимиром Путіним через операцію ЗСУ в Курській області, а так звані "червоні лінії" диктатора більше не працюють.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua