"Укренерго" придбало 500 МВт швидких резервів на 5 років.

Укренерго придбало 500 МВт швидких резервів
Укренерго придбало 500 МВт швидких резервів

Укренерго провела аукціон на придбання автоматичних резервів відновлення частоти

Укренерго провела другий спеціальний аукціон на придбання автоматичних резервів відновлення частоти. На аукціоні було задіяно 35 компаній, які зробили 807 пропозицій та придбали 41 одиницю генеруючого обладнання. Близько 90% учасників аукціону - нові компанії на енергетичному ринку.

Укренерго купило 2 види послуг з надання автоматичних резервів відновлення частоти: 579 МВт - послуга завантаження, тобто збільшення видачі електричної енергії в мережу; 421 МВт - симетричний резерв, тобто здатність електроустановок розвантажуватись та завантажуватись, в залежності від потреби енергосистеми України.

В результаті аукціону було придбано в середньому 240 МВт резервів на послугу завантаження та близько 260 МВт послуг із завантаження та розвантаження (симетричний резерв). Ціни пропозицій коливалися в діапазоні від 484 до 971,15 грн за мегават.

Переможці аукціону матимуть угоду з Укренерго на 5 років на надання послуги. Інвестори матимуть час до жовтня 2025 року, щоб побудувати нову електроустановку та пройти сертифікацію обладнання.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua