«Укренерго» розширило перелік областей, у яких 12 вересня діятимуть графіки відключення.

графіки відключення в областях України
графіки відключення в областях України

Сьогодні з 13:00 до 23:00 у 16 областях України будуть проводити відключення електроенергії. Цю інформацію повідомила компанія "Укренерго".

Із 13:00 до 23:00 у Києві, Київській, Черкаській, Чернігівській, Харківській, Житомирській, Сумській, Полтавській, Запорізькій, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Вінницькій, Чернівецькій, Хмельницькій областях будуть проводитися вимкнення електроенергії

Причиною цих обмежень є зниження роботи сонячних електростанцій через погіршення погодних умов та зниження виробництва на теплових електростанціях.

Раніше ми повідомляли про відновлення відключення електроенергії в Києві, а також в Київській, Одеській, Дніпропетровській та Донецькій областях. Раніше компанія "Укренерго" повідомила, що 12 вересня не передбачається використання обмежень електроенергії.

Україна на даний момент не може вказати, як пройде опалювальний сезон в цьому році. Країна готується до зими та можливих атак з боку Росії, забезпечуючи захист енергетичних об'єктів на рівні першого та другого захисту.

Відомо, що внаслідок скасування графіків погодинних відключень з 9 вересня в Україні зросло споживання електроенергії.

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури розпочало будівництво третього рівня захисту на підстанціях Національної енергетичної компанії "Укренерго", але міжнародні партнери не вважають доцільним фінансування такого дорогого проекту, доки не будуть проведені його випробування.

Крім того, Європейська комісія працює над збільшенням максимального обсягу постачання електроенергії в Україну.

Як повідомлялося раніше, колишній голова компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомив, що енергетичні об'єкти України мають три рівні захисту у вигляді інженерних укріплень на випадок атаки з боку Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua