Укренерго та ДТЕК представили графік відключень електроенергії на 6 вересня.

Графік відключень електроенергії 6 вересня
Графік відключень електроенергії 6 вересня

Перші відключення електроенергії в Україні проведуть 6 вересня

Національна енергетична компанія "Укренерго" повідомляє, що 6 вересня у всіх регіонах України будуть проведені перші відключення електроенергії протягом доби. Живлення критичних об'єктів інфраструктури не буде обмежено, але обсяги відключень можуть змінитися. Завідомості про графіки відключень можна знайти на сайтах та сторінках у соціальних мережах місцевих обленерго.

Приватний постачальник електроенергії в Україні, ДТЕК, підтвердив цю інформацію, зазначивши, що протягом усього дня 6 вересня буде проведено першу чергу відключень.

Росте споживання електроенергії в Україні

Рівень споживання електроенергії в Україні за останні дні зросло. Укренерго зазначає, що українська енергосистема продовжує відновлюватися після масованих атак і наразі зберігається дефіцит потужності. Щоб запобігти дефіциту, проводилося аварійне постачання електроенергії з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови.

Також варто зазначити, що станом на ранок 5 вересня внаслідок бойових дій та інших причин були знеструмлені 542 населені пункти в різних областях України. Негода також призвела до знеструмлення 23 населених пунктів на Одещині та Миколаївщині.

Виклики для енергосистеми України в осінньо-зимовий період

Зазначимо, що у осінньо-зимовий період енергосистемі України стоять перед викликами, про що розповіли в компанії Yasno.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua