"Укренерго" запропонувало нові тарифи на транспортування електроенергії.

Нові тарифи на транспортування електроенергії
Нові тарифи на транспортування електроенергії

Компанія "Укренерго", оператор системи передачі електроенергії, виступила із пропозицією значно підвищити тариф на передачу електроенергії у 2025 році.

За даними видання ExPro, тариф на передачу електроенергії планується підвищити на 48%, до 783,71 грн. за МВт * год.

Особливий інтерес викликає пропозиція встановити окремий, знижений тариф у розмірі 441,05 грн. за МВт * год для "зеленої" металургії. Це може сприяти розвитку екологічно чистих технологій у металургійній галузі.

Укренерго

Окрім того, до уваги заслуговує структура витрат "Укренерго". Майже половина з них, а саме 33,6 млрд грн. із загальної суми витрат 77,1 млрд грн., будуть спрямовані на виконання спеціальних зобов'язань. Значна частина цих коштів, а саме 26 млрд грн., буде використана для задоволення суспільних інтересів, крім потреб приватних домогосподарств. Крім цього, у компанії планується витратити 18,3 млрд грн. на покупку електроенергії для компенсації технологічних втрат у 2025 році.

Остаточне рішення щодо підвищення тарифу буде прийняте після проведення відкритих обговорень Регулятором. Варто зазначити, що ця пропозиція з'явилася на тлі останніх змін у структурі граничних цін на електроенергію для бізнесу, введених Національною комісією з регулювання енергетики та комунальних послуг з 1 червня цього року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua