«Укрнафта» забрала свої 5 млн донату з фонду «Охматдиту»: у чому причина.

Оператор Укрнафта забрав свої 5 млн донату з фонду Охматдиту
Оператор Укрнафта забрав свої 5 млн донату з фонду Охматдиту

Компанія "Укрнафта" звернулася до благодійного фонду "Охматдит - Здорове дитинство" з проханням повернути благодійну пожертву у 5 млн грн після ракетного удару по лікарні 8 липня. Про це повідомив керівник фонду Євген Вембер.

Вембер підкреслив, що лист компанії є підтвердженням позиції фонду, що вони не можуть перерахувати кошти на офіційні рахунки лікарні через відсутність "цільового призначення" та чітких рахунків.

Однак, у тексті листа зазначено, що рішення про повернення коштів було прийняте через ситуацію навколо лікарні та неможливість фонду забезпечити звіти про використання допомоги.

"Звісно, ми повернули кошти ПАТ "Укрнафті". ПАТ "Укрнафта", наприклад, відкликає на себе зобов'язання виділити вказану суму на відновлення лікарні, як тільки лікарня надасть цільове призначення для фінансування", - зазначено у повідомленні Євгена Вембера.

У коментарях під повідомленням прес-служби "Укрнафти" підтверджено, що "гарантовано повторно перерахують кошти на відновлення лікарні після того, як буде прийняте остаточне правове рішення стосовно суб'єкта, який буде розпоряджатися коштами, відповідно до законодавства України", оскільки "критично важливо, щоб усі процеси відбудови були абсолютно прозорими".

Нагадаємо, Благодійна організація "Благодійний фонд "Охматдит - здорове дитинство" не планує переказувати зібрані кошти на рахунок лікарні. На момент 16 серпня 2024 року на рахунку благодійного фонду залишалося 378 млн грн.

На сайті благодійного фонду зазначено, що всі зібрані кошти залишаться на його рахунках і можуть бути використані на будь-яку нагальну потребу лікарні, але фонд не отримав листа з лікарні щодо цільової потреби.

Процес відновлення "Охматдиту" буде контролювати спеціальна Рада

Раніше було повідомлено, що тендер на відновлення дитячої лікарні "Охматдит", яку атакували ракетами окупанти, буде скасовано. Замість цього буде проведено новий тендер.

8 липня Російська Федерація скоїла ракетний удар по місту Київ, в результаті якого постраждала дитяча лікарня "Охматдит". Один з корпусів лікарні був зруйнований, а також було пошкоджено кілька будівель. Було відомо про двох загиблих.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua