Укрпошта анонсувала співпрацю з Amazon: коли запрацює доставка із США.

Укрпошта і Amazon: нова співпраця
Укрпошта і Amazon: нова співпраця

АТ "Укрпошта" планує укласти стратегічну угоду з Поштовою службою США (USPS), щоб українці вже в 2025 році могли користуватися світовими маркетплейсами, такими як Amazon. Про це повідомив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

За його словами, "Укрпошта" активно працює над узгодженням угоди з USPS. Спочатку планується укласти угоду про доставку дрібних посилок до 1 січня, а пізніше розглянути можливість доставки більших відправлень.

Щойно нам вдасться укласти угоду, Amazon відкриється для України

За словами гендиректора "Укрпошти", це також дозволить українським споживачам мати доступ до інших великих міжнародних маркетплейсів, які раніше були недоступні.

Крім того, важливою частиною нової стратегії є оптимізація логістичних маршрутів. Через затримки у доставці через Польщу, "Укрпошта" вирішила перенаправити посилки через Велику Британію. Після укладання угоди з USPS, частину товарів з Amazon також будуть доставляти через Лондон до України на наступний день.

Також "Укрпошта" налагоджує співпрацю з британською Royal Mail з метою зниження тарифів та поліпшення умов співробітництва для України.

Варто відзначити, що "Укрпошта" почала перехід на автоматичне сортування посилок з початку 2024 року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua