"Укрпошта" доставлятиме закордонні паспорти у дипустанови України.

Укрпошта доставляє закордонні паспорти
Укрпошта доставляє закордонні паспорти

Міністерство закордонних справ України уклало угоду з Укрпоштою щодо доставки документів, включаючи закордонні паспорти, до дипломатичних установ України за кордоном.

МЗС та Укрпошта підписали Меморандум про співпрацю у міжнародних поштових відправленнях. Підписання Меморандуму відбулося за участю міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, державного секретаря МЗС Олександра Банькова та генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського.

Новий сервіс доставки паспортів почне діяти у вересні. МЗС та Укрпошта разом визначать найкращі маршрути для поштових відправлень. Таким чином, українці, які зараз перебувають за кордоном, матимуть доступ до зручної доставки документів, зокрема закордонних паспортів, за нижчими витратами порівняно з міжнародними комерційними компаніями.

За допомогою електронної марки з QR-кодом громадяни зможуть оплачувати доставку закордонного паспорту через сайт Укрпошти в будь-якому куточку світу. Вартість доставки складатиме всього 6 доларів США та 10 гривень ПДВ, що значно дешевше, ніж комерційні послуги. По завершенні виготовлення паспорту в Україні, Укрпошта забезпечить швидку доставку до дипломатичної установи України в країні, де було замовлено паспорт, для видачі заявнику.

"Ми розуміємо, що швидка та зручна комунікація з державою має важливість для мільйонів наших громадян, які проживають за кордоном. Тому ми продовжуємо покращувати якість послуг МЗС та полегшувати доступ до консульських послуг. Завдяки угодам МЗС та Укрпошти, українці за кордоном з вересня зможуть швидко отримувати оформлені в Україні закордонні паспорти за нижчою вартістю та спрощеною процедурою. Це ще одне підтвердження піклування держави про своїх громадян", - зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua