Укрзалізниця і PKP Intercity можуть запустити пасажирське сполучення Рава-Руська - Варшава.

Поїзд Укрзалізниці та PKP Intercity
Поїзд Укрзалізниці та PKP Intercity

Укрзалізниця переговорює про запуск нового маршруту між Варшавою і Равою-Руською

АТ "Укрзалізниця" проводить переговори з польським оператором PKP Intercity щодо запуску поїздів між Варшавою і Равою-Руською. Запуск нового маршруту може відбутися з 15 грудня. Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

"Переговори між УЗ і PKP IC про запуск поїзда у сполученні Варшава - Рава-Руська тривають. Це питання обговорювалося на всіх міжнародних нарадах за участю компаній", - зазначили у пресслужбі УЗ.

Згідно з даними Укрзалізниці, угода з польською компанією SKPL, яка забезпечує поїзди на маршруті Рава-Руська - Варшава, дійсна до 2024 року.

"Згідно з інформацією PKP IC, поїзд у сполученні Варшава - Рава-Руська може бути запущений поїздами PKP не раніше 15 грудня 2024 року. PKP IC розглядає питання виділення поїздів. Також сторони розглядають можливість проведення тестової поїздки у сполученні Варшава - Рава-Руська", - повідомили у пресслужбі УЗ.

Запуск маршруту передбачає перевезення пасажирів у спеціальному поїзді, який складатиметься з 4 вагонів і матиме місця для сидіння 1 і 2 класу. Пасажирів до поїзду буде підвозити поїзд Коломия - Рава-Руська (ДПКР) (він підвозить пасажирів до поїзду SKPL - ІФ-У).

"Запуск маршруту - це можливість змінити поїздовий склад на більш комфортний. Зміна поїздового складу та розкладу руху поїзду призведе до збільшення заповнюваності поїзда", - зазначили у Укрзалізниці.

Пасажирські перевезення в міжнародному сполученні будуть виконуватися польським оператором PKP IC. Кожна залізниця, яка бере участь в організації руху поїздів, встановлює тариф по своїй території. Орієнтовна вартість проїзду може бути визначена після оголошення PKP IC маршруту проїзду і вартості для ділянки поїздки територією Польщі.

Попит на залізницю між Варшавою і Равою-Руською є стабільно високим, а квитки на поїзд № 67/68 Київ - Варшава реалізуються в перший день продажу.

PKP IC раніше працював в Україні, зокрема, запускав поїзд у сполученні Вроцлав - Львів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua