Умєров анонсував прибуття шести винищувачів F-16 від Норвегії.

6 вінтівок F-16 з Норвегії
6 вінтівок F-16 з Норвегії

Умєров оголосив про прибуття норвезьких винищувачів F-16 до України

Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив про прибуття шести норвезьких винищувачів F-16 до України. Цю інформацію він отримав під час зустрічі з норвезьким колегою Бйорном Арільдом Грамом у рамках засідання Ради Україна-НАТО в Брюсселі.

Під час зустрічі обговорювалася ситуація на фронті та потреби України в зброї. Умєров заявив, що були досягнуті "конкретні домовленості" щодо зміцнення протиповітряної оборони.

"Окремий Фокус – авіаційна складова. Зокрема, посилення наших спроможностей винищувачами F-16. Норвегія продовжить підтримку і надасть Україні шість літаків найближчим часом", – зазначив Умєров.

Умєров також запропонував Норвегії долучитися до прямого фінансування українських оборонних підприємств та взяти "шефство" над однією з бригад Збройних Сил України для її навчання та комплектування.

Рішення про передачу шести винищувачів F-16 Україні було прийняте урядом Норвегії ще в липні. Заплановано, що перші літаки прибудуть до України до 2024 року.

Нідерланди також оголосили про відправку своїх винищувачів F-16 до України, але точна кількість переданих літаків не була вказана.

Також стало відомо, що винищувачі F-16 можуть здійснити перший бойовий вильот в Україні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua