Унаслідок атаки РФ на Харків загинула 18-річна художниця.

Художниця, загибла внаслідок атаки РФ
Художниця, загибла внаслідок атаки РФ

У Харкові, в результаті обстрілу, померла 18-річна художниця Ніка Кожушко. Про це повідомив Сергій Жадан.

«Сьогодні під час обстрілу в Харкові померла Ніка Кожушко - дуже юна, щира й обдарована. За годину до смерті вона відправила свій новий малюнок. Тобто, свій останній малюнок», - написав Жадан.

Жадан підкреслив, що росіяни знищують наше майбутнє й немає виправдання для цього.

Поетка Тетяна Власова також згадала малюнок художниці.

«Цей малюнок Вероніка Кожушко подарувала мені декілька тижнів тому в Театрі на Подолі в Києві. Ми до цього не були знайомі, але зараз у мене є її малюнок. Сьогодні під час обстрілів Харкова Вероніка померла. Їй було 18», - написала Власова.

Олена Рибка, заступниця головного редактора видавництва Vivat, пам'ятає Ніку як «промінчик світла», яка чутливо передавала свої роботи.

«Вона дивиться на цей світ закоханими очима. Іронізує, як можуть тільки такі, як вона. Коли вони з подругою біжать обійматися - обіймаю її дуже ніжно, бо, здається, вони зараз злетять як кульбабки - стільки в них легкості. Можливо, щоб не злетіти, Ніка носила всі ці металеві браслети й каблучки... Я не можу прийняти цю втрату», - написала Олена Рибка.

30 серпня російські загарбники обстріляли Харків керованими авіабомбами. Один із ударів спричинив пошкодження в центральній частині Харкова, у 12-поверховому житловому будинку.

Загиблих від обстрілу Харкова вже семеро. 77 осіб постраждали, серед них 18 дітей.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua