Ураган «Хелена» пішов, але мільйони американців досі без світла.

Мешканці США без електрики після урагану
Мешканці США без електрики після урагану

Ураган "Хелена" призвів до знеструмлення півтора мільйона американців

Катастрофічний ураган "Хелена" позбавив електроенергії півтора мільйона жителів південно-східних та східних штатів США, що зробив його найсильнішим за останні 60 років.

Згідно з даними спеціалізованого американського порталу PowerOutage, на шосту добу після наближення урагану "Хелена" до США, без електроенергії знаходиться понад півтора мільйона людей. Найбільше постраждало Південна Кароліна (614 тисяч споживачів), Джорджія (462 тисячі) та Північна Кароліна (371 тисяча).

Завдяки урагану "Хелена" американці вже тривалий час знаходяться без електроенергії, періодичність зривів імовірна від трьох до п'яти днів. Ураган пронісся через Флориду та дістався Вірджинії після того, як пройшов біля Мексиканської затоки.

"Три дні посиленого дощу від урагану 'Хелена' призвели до катастрофічних повеней та безпрецедентної шкоди у наших горах та передгір'ях. Потрібні роки, щоб документувати всі наслідки і відновитися від цього", - повідомили у Державному управлінні з питань клімату Північної Кароліни. За даними ABC News, кількість загиблих внаслідок урагану та його наслідків досягла як мінімум 159 осіб.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 27 вересня, ураган "Хелена" завдав великих руйнувань по всьому південному сходу США. Преса повідомила про катастрофічні наслідки урагану в таких штатах, як Флорида, Джорджія, Північна та Південна Кароліна. У результаті стихії мільйони людей залишилися без електроенергії, а численні спільноти літерально зникли з лиця землі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua