Ураган "Мілтон" наближається до узбережжя Флориди: мільйони людей терміново евакуюються.

Ураган Мілтон наближається до Флориди
Ураган Мілтон наближається до Флориди

В Україні наближається потужний ураган "Мілтон"

Ураган категорії 4 під назвою "Мілтон" швидко наближається до західного узбережжя Флориди. За даними Національного центру ураганів США, очікується, що він досягне суші в ніч на четвер і стане "надзвичайно небезпечним сильним ураганом".

За даними від Національного центру ураганів США, швидкість вітру урагану "Мілтон" становила 210 км/год на середу вдень. Прогнозується, що цей ураган накриє берег між Тампою і Сарасотою і приноситиме катастрофічний штормовий приплив висотою до 4 метрів.

Губернатор Флориди оголосив надзвичайний стан та наказав мільйонам жителів евакуюватися з прибережних районів. "Якщо вам сказали евакуюватися, будь ласка, евакуюйтеся негайно", - закликала віце-президент США.

Прогнозується, що ураган "Мілтон" принесе сильні дощі обсягом 15-30 см та ураганні вітри на всій території півострова Флорида. Вже зафіксовано кілька торнадо на півдні Флориди.

Президент США заявив про готовність федерального уряду надати всебічну підтримку для подолання наслідків урагану. Понад 50 тисяч ремонтників з усієї країни мобілізовані для відновлення електропостачання в постраждалих районах.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua