Уродженця Херсона підозрюють у катуванні українців під час окупації Харківщини.

Підозрюваного українського катуна з Херсона
Підозрюваного українського катуна з Херсона

Уродженець Херсона, який прийняв участь у захопленні селища Великий Бурлук під час окупації Харківщини, розшукується офісом генерального прокурора. Цю особу підозрюють у катуванні військових та мирних громадян.

За даними слідства, цей чоловік, відомий як "Угрюмий", служив у російській армії, зокрема у 101-му стрілецькому полку. Під час окупації, він став керівником катівні, яка була створена окупантами в підвалі місцевого відділку поліції.

Підозрюваний жорстоко мучив українських військових та громадян, які підтримували прокраїнські погляди. Він застосовував фізичне насильство, голодував їх і позбавляв сну. Він також загрожував смертю тим, хто відмовлявся співпрацювати з окупантами. Серед його жертв були ветерани АТО, яких він бив ногами та зброєю.

Злочинцеві оголошено підозру у жорстокому поводженні з мирним населенням згідно з Кримінальним кодексом України. Правоохоронці зараз його шукають.

Полоненим українським бійцям відомо про жорстокі катування у слідчому ізоляторі №2 у Таганрозі. Це стало відомо після обміну полоненими.

Українські правоохоронні органи, разом з Державним бюро розслідувань і Держприкородонслужбою, затримали колаборанта у Херсоні. Ця особа працювала прикордонником і співпрацювала з російськими загарбниками під час тимчасової окупації міста.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua