USAID анонсувало масштабну допомогу Україні на енергетику та гуманітарні потреби.

Флаги Украины и США, энергетика, гуманитарная помощь
Флаги Украины и США, энергетика, гуманитарная помощь

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надало фінансову допомогу на суму 825 мільйонів доларів на українську енергетичну систему цього зими. За словами адміністраторки USAID Саманти Павер, Росія знову атакує енергетичну інфраструктуру України перед початком зими і використовує холодну погоду як зброю. Тому USAID спрямувало майже вдвічі більше коштів на українську енергетичну систему у порівнянні з минулим роком.

"З наближенням зими Путін знову атакує енергетичну інфраструктуру, сподіваючись використати холодну погоду як зброю проти українського народу. Тому ми виділили 825 мільйонів доларів на енергетичну систему України цієї зими. Це майже вдвічі більше, ніж ми інвестували минулого року",
зазначила Павер.

Також, USAID запускає програму реабілітації українців "Rehab for you" з бюджетом у 13 мільйонів доларів. За словами Павер, в Україні в даний час потребують реабілітаційної підтримки більше ніж 250 000 людей.

Крім того, USAID виділяє 237 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу, яка буде забезпечувати українців життєво необхідними речами, такими як їжа, житло та медичні послуги, як для місцевих жителів, так і для переміщених осіб.

Також, USAID фінансувало друк 3,2 мільйона підручників для молодших школярів, які становлять 20% всіх школярів в Україні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua