USDA прогнозує зростання експорту української пшениці.

Експорт української пшениці зростає
Експорт української пшениці зростає

Зміни прогнозів виробництва сільськогосподарських культур в Україні

За оновленими прогнозами Департаменту сільського господарства США (USDA), виробництво пшениці в Україні в 2024/25 маркетинговому році зросте до 21,6 млн тонн, а експорт досягне 14 млн тонн. Прогнози на 2,1 млн тонн та 1 млн тонн відповідно більше, ніж раніше передбачалось. Однак, виробництво та експорт кукурудзи зменшаться до 27,2 млн тонн та 24 млн тонн відповідно, що на 0,5 млн тонн менше.

Також, прогнозується зростання початкових запасів, виробництва і торгівлі пшеницею на світовому ринку, однак, кінцеві запаси знизяться.

За прогнозами, світове виробництво пшениці збільшиться завдяки збільшенню посівних площ у країнах, таких як Україна, Казахстан та Австралія, а також завдяки покращеним урожайностям. Споживання пшениці також зросте, перевищивши 800 млн тонн, з основним споживанням у ЄС, Казахстані та Україні. Збільшення обсягів торгівлі відбудеться завдяки експорту з Австралії та України.

Проте, виробництво та кінцеві запаси кукурудзи зменшаться через негативні погодні умови, такі як спека та посуха, особливо в європейських країнах, Росії, Сербії, Україні та Молдові. Взагалі, на світовому ринку кукурудзи передбачається зменшення виробництва та торгівлі, за винятком США, де очікується його зростання.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua