Устелена квітами, школярів і туристів водять на екскурсії. Який вигляд тепер могила Фаріон (фото).

Могила Фаріон, прикрашена квітами, з екскурсії
Могила Фаріон, прикрашена квітами, з екскурсії

Наразі проводяться екскурсії до могили відомої мовознавиці, науковиці та народної депутатки Ірини Фаріон, яка була вбита 19 липня. Про це повідомив кореспондент «Главкома», який був присутній на одній з таких екскурсій. Відвідувачам розповідали про життя та діяльність мовознавиці.

Інформація повідомляє, що на Личаківському кладовищі у Львові, на центральній алеї (поле 22), похована Ірина Фаріон. Могила з першого дня після поховання була прикрашена квітами і зображеннями Фаріон з різних періодів життя. На похованні було також помітним напис: «Мова – це зброя». За хрестом знаходяться два прапори: жовто-синій та червоно-чорний, що є символами ОУН.

На Личаківському кладовищі, яке має статус національного музею, поховані інші видатні постаті України, серед яких Іван Франко, Володимир Івасюк, Григорій Тютюнник та Соломія Крушельницька. Вхідний квиток на цвинтар коштує 80 грн для дорослих та 50 грн для студентів та дітей.

Вартість екскурсії

Вартість екскурсії залежить від кількості учасників: для груп до 10 осіб – 150 грн, для груп понад 10 осіб – 230 грн. Тривалість екскурсії становить 1 годину.

Як відомо, ввечері 19 липня Ірина Фаріон померла у лікарні внаслідок замаху на її життя. Стрільбу здійснив невідомий їй чоловік, напад стався на вул. Масарика у Львові. Раніше місцеві мешканці повідомляли про підозрілого хлопця, якого помічали на цій вулиці протягом декількох днів.

Після того, як суд призначив запобіжний захід підозрюваному у вбивстві, він не зізнався в провині. У вересні відбулося судове засідання щодо справи про вбивство професорки Ірини Фаріон. Суд вирішив залишити підозрюваного В'ячеслава Зінченка під вартою без можливості внесення застави до 17 листопада.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua