В аеропортах ЄС запровадять нові правила: що зміниться для пасажирів.

Нові правила в аеропортах ЄС
Нові правила в аеропортах ЄС

З 1 вересня вводиться нове обмеження для пасажирів авіакомпаній Європи – у ручній поклажі можна мати не більше 100 мл рідини, включаючи аерозольні та гелеві балончики. Про це повідомляє Schengen.News з посиланням на оновлений регламент ЄС.

Ця нова заборона також відбивається на роботі аеропортів та пасажирах. Зокрема, у всіх аеропортах встановлені нові сканери C3 для перевірки багажу, які мають високу ефективність. Раніше ці сканери дозволяли перевозити будь-яку кількість рідини та залишати її разом з електронними пристроями у багажі.

Вартість та витрати на утримання сканерів C3 значно перевищують вартість стандартних машин. Зазначено, що деякі країни Європи вже використовують ці сканери у своїх аеропортах, але вони ще не є обов'язковими для всіх аеропортів.

Крім того, ця нова заборона не стосується Великої Британії, де встановлені сканери C3 лише в шести невеликих аеропортах, але вони також повинні дотримуватися нових правил щодо рідин.

Це обмеження вводиться для підвищення безпеки пасажирів та запобігання можливим загрозам. Нагадаємо, що водіїв також попередили про можливі проблеми на кордоні з Польщею.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua