В Естонії допускають превентивне вторгнення в Росію у випадку загострення відносин — ЗМІ.

Естонія допускає превентивне вторгнення в Росію
Естонія допускає превентивне вторгнення в Росію

Естонія готується до можливого вторгнення в Росію

Заява про можливе превентивне вторгнення в Росію була зроблена генералом Вахуром Карусом, начальником Генерального штабу Сил оборони Естонії. Ця заява висловлена в разі загострення відносин між Естонією і Росією.

Генерал також пояснив новий план НАТО, згідно з яким "ми повинні бути готові зламати росіян, якщо вони нападуть на Естонію, на їхній власній території, де знаходяться їх війська", повідомляє газета The Hill.

З урахуванням втрат, зазнаних російською армією в Україні, багато естонців впевнені, що їхня країна може ефективно протистояти російській агресії.

Якщо Естонія вважає, що вона здатна прийняти виклик, то, без сумніву, такою самою думкою поділяються Латвія, Литва, Азербайджан, Казахстан і Узбекистан, а можливо, й кілька інших колишніх радянських республік", - повідомляє газета.

Естонці цілком розуміють безглуздість зовнішньої політики Путіна. Хоча їхні збройні сили невеликі - 60 тисяч осіб, що є запланованою чисельністю на воєнний час, - вони можуть бути достатніми для вторгнення в Росію і виведення російської армії з балансу, подібного до вторгнення України в Курську область.

Джерело: ZN.UA


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua