В ISW оцінили зацікавленість Путіна у мирних переговорах з Україною.

Портрет Путіна під час переговорів
Портрет Путіна під час переговорів

Російський президент Володимир Путін демонструє відсутність бажання проводити мирні переговори та ставить Україну у ряди агресорів. За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), Путін заважає мирним діалогам з Україною та намагається дискредитувати її, використовуючи План перемоги України та його гарантії безпеки.

Аналітики також зазначають, що на саміті БРІКС Путін старався зобразити Україну як "агресора", який не хоче переговорів, незважаючи на свої заяви, що Росія відкрита до них. Він також представив альтернативні мирні плани Бразилії та Китайської Народної Республіки, які будуть корисні для Росії.

Аналітики звертають увагу на те, що Путін намагається змусити Захід тиснути на Україну, використовуючи концепцію "мирних планів" та "переговорів", але одночасно надсилає сигнали, що Кремль не приймає будь-яких умов, крім капітуляції та знищення України.

Путін намагається образити Україну, зображаючи її як агресора, який потребує роззброєння та позбавлення здатності захищатися від російської агресії у майбутньому. Він також підкреслює, що Росія готова створити умови для стійкого миру.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua