В ISW пояснили, як Росія використовує конфлікт на Близькому Сході.

Російський вплив на Близький Схід
Російський вплив на Близький Схід

За даними Інституту вивчення війни, Кремль намагається використати конфлікт на Близькому Сході для просування міжнародних структур, в яких Росія грає провідну роль.

Особлива увага приділяється зусиллям Кремля щодо створення "євразійської архітектури безпеки", яка була б альтернативою до існуючих структур.

Заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Богданов засудив земну операцію Армії оборони Ізраїлю на півдні Лівану під час зустрічі з послом Лівану в Росії 1 жовтня. Він підкреслив, що Росія виступає проти того, що вона називає політичними вбивствами Ізраїлю.

Посол РФ в Ізраїлі Анатолій Вікторов закликав негайно припинити конфлікт на Близькому Сході, а міністр закордонних справ Сергій Лавров зустрівся з послами арабських держав та закликав до негайного припинення військових операцій у зоні ізраїльсько-палестинського конфлікту.

"Кремль, ймовірно, намагається використати конфлікт на Близькому Сході для просування міжнародних структур, в яких Росія має перевагу, включаючи ті, що пов'язані зі створенням альтернативної "євразійської архітектури безпеки", - зазначено в публікації ISW.

Заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков повідомив, що президент Палестинської автономії Махмуд Аббас прийняв запрошення Росії на участь у саміті БРІКС у Казані з 22 по 24 жовтня. Зустріч буде присвячена обговоренню ситуації на Близькому Сході.

Джерело: РБК-Україна


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua