В ISW пояснили, навіщо Путін використовує тактику погроз ядерною зброєю.

Путін загрожує ядерною зброєю
Путін загрожує ядерною зброєю

Путін використовує ядерну зброю для стримування Заходу - звіт

Згідно з дослідженням Інституту вивчення війни, президент Росії Володимир Путін продовжує використовувати ядерну зброю в якості засобу стримування Заходу і впливу на прийняття рішень у своїх країнах.

Звіт вказує на заяву Путіна про те, що розгортання ракетних систем США в Німеччині призведе до скорочення часу політу до російських об'єктів до 10 хвилин, а також до виходу Росії з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

"Путін помилково намагається представити розгортання Росією заборонених Договором про РСМД ракет, ймовірно, як частину його постійних зусиль, спрямованих на використання брязкання ядерними шаблями, щоб підштовхнути Захід до вимушеного стримування", - зазначено у звіті.

В червні цього року США і Німеччина оголосили про початок "епізодичного розгортання" вогневих засобів великої дальності на території Німеччини з метою продемонструвати свою відданість НАТО. Також США розмістили ракетні системи середньої дальності в Данії і на Філіппінах у рамках спільних навчань.

Джерело: РБК-Україна


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua