В ISW прогнозують значні труднощі для росіян при контратаках у Курській області.

Російські війська на контратакі в Курській області
Російські війська на контратакі в Курській області

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) повідомляють, що російські війська продовжують рухатися в Курській області, особливо в районах, які ще не повністю контролюються силами оборони. В подальших контратаках в районах під українським контролем вони зіткнуться з більшими труднощами.

"Російські війська продовжують контратакувати в Курській області 12 вересня, але досягають лише незначних успіхів через українські наступальні операції та оборонні контратаки", - заявляють аналітики.

За геолокаційними відеокадрами, російські війська здобули деякі перемоги на заході від Вишнівки і на півночі Краснооктябрського.

Міністерство оборони Росії повідомило, що з початку контратак 10-11 вересня російські війська відібрали 10 населених пунктів південніше і південно-західніше від Кореневого, серед яких Апанасівка, Бяхово, Вишневка, Вікторівка, Незапне, Гордіївка, Краснооктябрське, Обухівка, Снагость і 10-й Жовтень.

Аналітики зауважують, що всі ці населені пункти знаходяться в межах російського просування, але ISW ще не має візуальних підтверджень щодо того, що російські війська захопили будь-який з цих населених пунктів, окрім деяких частин Снагостя та Краснооктябрського.

За допомогою геолокаційних даних було встановлено, що українська піхота зуміла пробитися через кордон до Тьоткіно, що знаходиться близько 40 км на південний захід від поточної української лінії фронту в Курській області.

Додаткові геолокаційні дані показують, що українська бронетехніка та піхота обходять російські протитанкові загородження "Зуби дракона" на кордоні між Росією та Україною на південний захід від Нового Путі. Це свідчить про успіх українських військ у цьому районі, тоді як російські війська не готові використовувати ці загородження для відбиття українських атак.

За російськими джерелами, українські сили продовжують наступати в районі населених пунктів Новий Путь, Медвеже, Снагость, Ольговка і Фанасєєвка.

"Російські війська продовжують рухатися в районах Курської області, які ще не повністю контролюються українськими силами, і зустрітимуть більше труднощів при подальшому руху в райони, які вже перебувають під українським контролем", - підкреслюють експерти.

Звіт також зауважує, що українські сили не намагалися захопити позиції в Курській області і, ймовірно, у них було менше закріплених позицій на передових районах на окраїнах виступу, де відбулися останні російські рухи.

"Російські контратаки проти українських позицій, які мають більшу підготовку та укріплення, ймовірно, будуть менш успішними, ніж контратаки, що сталися 10-11 вересня", - підкреслюють експерти.

Джерело: Українська правда


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua