В "Оберіг" з 16 років: які дані про військовозобов'язаних збиратимуть у реєстрі.

Реєстр військовозобов'язаних в 16 років
Реєстр військовозобов'язаних в 16 років

Український Кабінет міністрів затвердив проект автоматичної верифікації даних призовників та резервістів

Кабінет міністрів України схвалив проект, який передбачає автоматичну верифікацію та перевірку інформації щодо призовників, військовозобов'язаних та резервістів. Відповідно до нового порядку, дані про всіх українських чоловіків віком від 16 до 60 років будуть вноситись до єдиного реєстру "Оберіг".

Про це йдеться у опублікованому документі.

Основна мета цього проекту - оптимізація та перевірка інформації в Єдиному державному реєстрі призовників. Особлива увага приділяється внесенню даних та включенню чоловіків віком від 16 років до 25 років (включаючи тих, хто знаходиться за межами України) в військовий облік.

Для реалізації цього проекту буде використовуватися система державних інформаційних ресурсів "Трембіта", яка забезпечує обмін даними між реєстром "Оберіг", Єдиним демографічним реєстром та системою Державної міграційної служби.

Реестр "Оберіг"

До реєстру "Оберіг" для осіб віком від 16 до 25 років будуть вноситись наступні дані: оцифрований образ особи, ПІБ, дата та місце народження, стать, місце проживання та місцезнаходження, реквізити паспортів, інформація про громадянство, номер запису в Демографічному реєстрі, ІПН, інформація про виїзд за кордон та повернення в Україну.

Для чоловіків віком від 16 до 60 років список даних включає: ПІБ, дату народження, стать, місце проживання, реквізити паспортів, номер запису в Демографічному реєстрі, ІПН, інформацію про виїзд за кордон, дату останнього виїзду з України та інформацію про смерть чи оголошення особи померлою.

Військовий облік громадян віком від 17 до 25 років здійснюватиметься посадовими особами ТЦК за зареєстрованим місцем проживання. Для осіб віком від 18 до 25 років, чиї дані внесені до "Оберігу", постановка на облік проводитиметься без медичного огляду.

Медогляд в Україні / Фото: freepik.com

Проект також встановлює особливу процедуру для громадян з інвалідністю або тяжкими захворюваннями. Вони матимуть можливість подати документи на розгляд військово-лікарської комісії, рішення якої буде прийматись без медичного огляду на основі поданих документів та даних в електронній системі охорони здоров'я.

Після формування переліку даних протягом трьох днів Міграційна служба додасть до нього інформацію з реєстру актів цивільного стану та реєстру фізосіб-платників податків. Потім протягом 10 днів Державна прикордонна служба обробить дані за допомогою системи "Гарт-1" та додасть інформацію про виїзд за межі України. Нарешті, Міноборони протягом 7 днів внесе або скоригує записи у реєстрі "Оберіг".

Раніше ми повідомляли, що ТЦК матимуть доступ до нової інформації щодо ухилістів через реєстр "Оберіг".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua