В Одесі агент РФ шпигував за штурмовою бригадою «Лють».

Шпигунство російського агента у Одесі
Шпигунство російського агента у Одесі

Служба безпеки в Одесі затримала агента російських спецслужб, який готував координати для нового ракетно-дронового удару по місту. Про це повідомляє пресцентр СБУ. Серед головних цілей ворога були тимчасові бази підрозділів штурмової бригади Нацполіції "Лють", що діють на південному фронті. Разом з цим окупанти планували також атаку на місця розташування мобільних вогневих груп ППО.

Зловмисником, як зазначається, був одесит віком 63 роки, якого російські спецслужби завербували за гроші. Він обходив місто й фотографував військові об'єкти, використовуючи електронну пошту для передачі розвідданих. Працівники СБУ документували його діяльність та затримали його під час розвідки поруч із військовим об'єктом.

Під час обшуку в помешканні затриманого було знайдено комп'ютерну техніку та мобільний телефон з доказами злочинної діяльності. Злочинцю було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Він залишається під вартою й йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Раніше уже був заарештований колишній послиговець Куп'янської міськради, який працював на користь Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua