В одній із областей введені графіки відключень світла.

Графіки відключень світла в Одеській області
Графіки відключень світла в Одеській області

Аварійні відключення електроенергії в Полтавській області

Зранку 23 жовтня в Полтавській області почались аварійні відключення електроенергії. Рішення про це було прийняте НЕК "Укренерго". Про це повідомляється в телеграм-каналі "Полтаваобленерго".

Обмеження були введені о 8:30 ранку на території Полтавщини.

За розпорядженням НЕК "Укренерго", 23 жовтня в області застосовано ГАВ в обсязі 30 МВт

Раніше графіки аварійних відключень діяли в регіоні й ввечері 22 жовтня.

Графік аварійних відключень (ГАВ) - це вимкнення електропостачання через терміновий дефіцит потужності в енергосистемі, який виникає внаслідок аварійних ситуацій на електростанціях або перевантаження устаткування. Попередньо споживачів про такі відключення не можна попередити, тому їх потрібно виконати негайно. Тривалість відключень і перелік населених пунктів залишаються невідомими.

Міністерство енергетики спростовує прогноз Організації Об'єднаних Націй щодо тривалості відключень світла взимку в Україні. Представники уряду стверджують, що до кінця жовтня та в листопаді проблем з енергопостачанням не буде і сподіваються, що цеї зими відключень буде мінімально, як минулого року.

9 жовтня НАЕК "Енергоатом" завершив ремонт енергоблоку АЕС і повідомив про готовність всіх дев'яти енергоблоків до роботи восени та взимку.

Крім того, Європейська комісія працює над збільшенням обсягу постачання електроенергії в Україну. Країни G7 та інші партнери зібрали понад 4 млрд доларів на відновлення енергетичної інфраструктури країни.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua