В Україні побудували найбільший інфраструктурний проєкт за роки незалежності.

Найбільший інфраструктурний проєкт в Україні
Найбільший інфраструктурний проєкт в Україні

Україна завершила будівництво основного водоводу "Інгулець - Південне водосховище", який постачає воду в Кривий Ріг та Криворізький район.

Про це повідомляє пресслужба Держагентства відновлення.

"Магістральний водогін "Інгулець - Південне водосховище" працює на повну потужність. Це найбільший проєкт, реалізований Агентством відновлення, а також найбільший інфраструктурний проєкт за роки незалежності України", - повідомив в.о. голови Агентства Роман Комендант.

Зазначено, що водогін будували з нуля за рекордні 11 місяців. Після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС, понад півтора мільйона людей залишилися без водопостачання - постраждали п'ятнадцять територіальних громад Криворіжжя. Потужності нового водогону достатньо для безперебійного постачання води мешканцям Криворізького району.

4 нитки труб діаметром 1200 та 1000 мм перекачують 400 тисяч кубічних метрів води на добу до Південного водосховища. Потім КП "Кривбасводоканал" проводить очищення води та надає централізовану послугу з водопостачання споживачам.

Будівництво водогону почали безпосередньо після теракту на Каховській ГЕС. Роботи проводилися в цілодобовому режимі. У три зміни на будівництві працювали понад 1000 людей та близько 500 одиниць техніки.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua